Infraroodsauna.be

Informatieplatform voor infraroodsauna's. Ontdek alles over infraroodsauna's!

Infraroodcabine kopen

test

Waarmee rekening houden

Bij de aankoop van een infraroodcabine zijn er enkele vanzelfsprekende zaken waarmee je rekening dient te houden. Je zal in eerste instantie moeten bepalen hoe groot de sauna moet zijn en dus welk model je wenst. Wil je deze enkel voor jezelf gebruiken of ben je eerder op zoek naar een infraroodcabine voor 2 personen of meer? Lees alles over soorten infraroodcabines.

Daarnaast bepaal je ook best op voorhand waar je infrarood sauna komt te staan. Een cabine is meestal vrij compact, maar voorzie toch voldoende ruimte. Verder is de enigste vereiste dat er een stopcontact in de buurt aanwezig is. Ook een infraroodcabine buiten plaatsen is zeker een optie. Lees hier alles over buitencabines.

Verder zijn de stralers die aanwezig zijn in je infraroodcabine van groot belang. Ga op voorhand na waarvoor je de infrarood sauna wil gebruiken en afhankelijk hiervan zal het soort straler bepaald worden. Ben je op zoek naar een moment van rust? Sport je veel en zweet je gemakkelijk? Dan kan een infraroodsauna met langegolfstralers een oplossing bieden. Deze stralen dringen niet door in de huid zelf maar zorgen voor een relaxerend effect op je lichaam. Lees hier alles over langegolfstralers.

Ben je naast een relaxerend effect ook op zoek naar een infrarood sauna die helpt bij je spierpijn of pijnlijke gewrichten? Een IR-A type sauna met enkel korte golfstralers is helaas niet verkrijgbaar voor particulieren en wordt enkel verkocht aan ziekenhuizen. Lees hier alles over korte golfstralers.

Een full spectrum cabine kan wel aangekocht worden. Deze beschikken over zowel A, B, als C stralers zodat je kan relaxen én de pijn kan verlichten. Lees hier alles over full spectrum.

Naast het type stralers, moet je ook een keuze maken qua materiaal. Red cedar hout is bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes en kwalitatief gezien ook de beste keuze. White cedar is dan weer wat goedkoper maar heeft geen bacterie dodende werking zoals de rode variant dat wel heeft. Het is echter een goed alternatief als je wat wil besparen. Lees hier alles over de materialen.

Natuurlijk is het ook belangrijk om bij de juiste handelaar jouw infraroodcabine aan te kopen. Er zijn specifieke winkels gericht op infraroodsauna’s, groothandels, online verkooppunten, en nog veel meer mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een IR cabine. Het beste wat je kan doen is je op voorhand informeren en prijzen vergelijken. Zo weet je een beetje waar je op moet letten en kan je de best mogelijke prijs bekomen. Let er bij het vergelijken van offertes wel op dat prijzen verschillen per model, en dat je verschillende modellen en prijzen niet over dezelfde kam scheert.

Geïnteresseerd in een infraroodsauna?

Neem gratis contact met ons op

  • Gratis & Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs

Waarop letten

Service en garantie

Service en garantie zijn van groot belang bij een infraroodsauna. Het is dus zeker aan te raden hier rekening mee te houden bij je uiteindelijke beslissing. Als het voorkomt dat er iets kapot gaat aan je infraroodcabine, zal het bedrijf waar je de sauna aankocht, deze moeten herstellen. Het is echter niet ideaal om dit toestel zomaar terug op te sturen of naar de winkel te brengen. Een hersteldienst die ter plaatse komt is dus een must. Hier zien we vaak problemen opduiken met internet aankopen; hoe ga je deze namelijk laten herstellen als het bedrijf in kwestie een online handel is die gebruik maakte van een pakketbedrijf zoals Bpost om te leveren en niet aan huis komt. Een groothandel die meerdere producten in het assortiment heeft, zal misschien ook niet de juiste vervangdelen op voorraad hebben, terwijl een zaak gericht op infraroodsauna’s over meer kennis en onderdelen beschikt. Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden.

Je kan dus maar beter op voorhand goed nadenken over waar je een infraroodcabine besteld, dit kan jou bij eventuele gebreken veel geld besparen. Een laptop of smartphone stuur je gemakkelijk terug op, een infraroodcabine niet. Bekijk ook zeker de garantievoorwaarden per verkoper. Bij de meeste cabines geniet je van 2 jaar garantie op de cabine zelf en soms 5 jaar op de stralers. Natuurlijk gaan cabines veel langer mee dan deze garantieperiode, dus we bedrukken graag nogmaals dat het zeer belangrijk is naast de garantie te letten op de service voorwaarden.

Aantal stralers

Het aantal stralers per infraroodcabine kan ook erg verschillen. Zo zal een goedkoper model bijvoorbeeld 5 stralers met minder branduren bevatten, terwijl een kwalitatief alternatief over 7 stralers beschikt die ook nog eens langer meegaan. Je zal ook zelden verschillende soorten stralers vinden in een budgetmodel, deze zijn namelijk meestal uitgerust met enkel middelgolfstralers.


DELEN

Logo