Infraroodsauna.be

Informatieplatform voor infraroodsauna's. Ontdek alles over infraroodsauna's!

Voordelen

Een infraroodsauna heeft heel wat voordelen ten opzichte van een traditionele sauna, meer zelfs dan u er zelf zou kunnen bedenken. Wij sommen ze even voor u op. De therapeutische werking en de positieve effecten op uw gezondheid zijn de meest bekende voordelen van een infraroodsauna. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van spier-en gewrichtspijnen. Hieronder staan alle voordelen van een infraroodsauna met bijkomende uitleg.

 

1. Betere werking tegen medische klachten

Het grote verschil tussen een infraroodsauna en een traditionele sauna is dat er verschillende stralers (elk met verschillende dieptewerkingen) kunnen worden toegepast in de cabine. Bij een gewone sauna heb je alleen de warmte van de omgevingstemperatuur, wat ervoor zal zorgen dat je enorm zal zweten naargelang je langer in de sauna zit. Een infraroodsauna zorgt eerder voor een dieptewerking op de spieren. Je hebt geen drukkend gevoel van de warmte. Heb je medische klachten dan werkt een infraroodsauna véél beter, denk aan een zere rug, arthritis, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn,…

2. Snelle opwarmtijd en minder benauwd gevoel

Bij een traditionele sauna moet je altijd wachten tot de sauna op temperatuur is, welke meestal boven de 75 graden (75 tot 100 graden) bedraagt, meestal duurt het ongeveer 30 minuten voordat een traditionele sauna is opgewarmd. Een infraroodsauna werkt zo goed als onmiddellijk wanneer deze aanstaat en werkt al vanaf 30 graden, waardoor dit minder benauwd zal aanvoelen voor jou als gebruiker.

3. Langere gebruiksduur

Een traditionele sauna kent verschillende sessies, meestal elk van een 15-tal minuten. Tussen de sessies is het de bedoeling om te koelen, dit kan bijvoorbeeld via een koud voetbad of een koude douche. Een sessie in een infraroodsauna duurt maximaal een 30-tal minuten. Dit is sneller en gemakkelijker in gebruik en neemt niet meer tijd in beslag, een beetje zoals het nemen van een warm bad.


4. Minder stroomverbruik

Een infraroodsauna kan je aansluiten op een normaal stopcontact van 230 Volt. Het vermogen ligt meestal tussen de 1500 Watt en 2500 Watt. Dit is vergelijkbaar met het verbruik van een stofzuiger. Een traditionele sauna daarentegen heeft 380 volt krachtstroom nodig, waardoor er meestal elektrische aanpassingen moeten gedaan worden om dit mogelijk te maken.


5. Makkelijk te installeren overal in huis of buiten

Een infraroodsauna is relatief compact model die je gemakkelijk kan installeren in huis. De meeste infraroodsauna’s hebben een kliksysteem zodat de installateur of uzelf deze binnen 40 tot 60 minuten in elkaar kunnen steken. Aangezien u gemakkelijk de infraroodsauna op een stopcontact kan steken kan u direct daarna gebruik maken van de infraroodsauna.

 


DELEN

Logo