Infraroodsauna.be

Informatieplatform voor infraroodsauna's. Ontdek alles over infraroodsauna's!

Infraroodsauna > Voordelen

Algemene voordelen

​​Omdat een infraroodsauna direct op je lichaam werkt, hoef je deze slechts enkele minuten voor het gebruik in te schakelen om effect te hebben. De lucht in de cabine moet niet eerst helemaal opgewarmd worden, waardoor de temperatuur een pak lager ligt en de lucht die je inademt veel aangenamer is. Je kan de gewenste temperatuur van de cabine eenvoudig zelf instellen.

Snelle opwarmtijd

Bij een infraroodsauna gaat het niet om het opwarmen van de lucht maar eerder om de stralingswarmte, waardoor je IR cabine na 5 à 10 minuten al is opgewarmd. Je sauna bereikt na deze korte tijd gemakkelijk een temperatuur van 40 à 50°C.

Goedkoper verbruik

Het verbruik van een infraroodsauna ligt erg laag. Afhankelijk van het aantal en wattage van de stralers kan het verbruik licht schommelen. De meeste cabines hebben tussen de 1100 en 3000 watt stroom nodig. Ter vergelijking: een stofzuiger gebruikt zo’n 2000 Watt. Je kan dus ofwel een 20 à 30 minuten in je infraroodcabine genieten of een stofzuig beurt doen voor 0,25 euro (of zelfs minder). De keuze is geheel aan jou!

Aansluiten op stopcontact

Een infraroodcabine kan je doorgaans gewoon op een stopcontact aansluiten, je hebt hier verder geen aanpassingen voor nodig. Wetende dat een gewoon stopcontact 230V is, kan je dus gemakkelijk nagaan of de cabine waarin je interesse heeft hieraan voldoet.

Toegankelijk

Een sauna is voor veel mensen niet aangenaam door de hoge temperaturen (80 tot 120°C). Deze zorgen vaak voor een benauwd gevoel en een hoge luchtvochtigheid, waardoor je geen aangenaam gevoel zal ervaren. Bij een infraroodcabine ligt dit net wat anders. Ten eerste zal je nooit zo’n hoge temperaturen bekomen in een IR sauna. Deze gaan doorgaans tot 75 à 80°C. Er is daarnaast geen hoge luchtvochtigheidsgraad en dankzij de stralers die op je huid inwerken, zal je een aangenamer gevoel krijgen.

Gemakkelijk en snel in gebruik

Aangezien het slechts 5 à 10 minuten duurt om de infraroodcabine op te warmen, kan je er snel van genieten. Je kiest de gewenste temperatuur en even erna kan je al plaatsnemen. Een sessie duurt doorgaan 15 à 30 minuten en hierna kan je een deugddoende douche nemen. Je dient eigenlijk enkel de temperatuur in te stellen om gebruik te maken van je toestel, dus dit is zeker geen rocket science.

Compact

Een groot voordeel van een infraroodcabine is dat je deze in principe overal in je woning kan plaatsen. De enige voorwaarde is dat er een stopcontact in de buurt is. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun cabine in de slaapkamer te plaatsen. Bij een infrarood sauna ga je recht voor de stralers zitten, waardoor er geen extra ruimte moet voorzien worden om te liggen. Ook de vloerbedekking waarop de IR cabine wordt geplaatst, maakt over het algemeen niet uit.


DELEN

Logo