Infraroodsauna.be

Informatieplatform voor infraroodsauna's. Ontdek alles over infraroodsauna's!

Infraroodsauna > Wat is een infraroodcabine?

Soorten stralers

Keramisch

Magnesiumoxide

Carbon

Full spectrum

Full spectrum stralers bevatten eigenlijk (zoals de naam doet vermoeden) het volledige spectrum van infrarood. Dit wil zeggen dat zij zowel A, B en C golfstraling hebben. De verdeling volgens de Europese norm is hier 20% IR-A, 60% IR-B en 20% IR-C. Het grootste deel van de warmte zal hier inwerken op je huid en lichamen (80%). De overige 20% zal zorgen voor een aangename temperatuur in de cabine zelf.

In een full spectrum infraroodcabine wordt het gemiddeld 65°C, maar dit is afhankelijk van de grootte van je sauna en de infraroodlampen. Daarnaast heeft een full spectrum infrarood sauna enkele interessante voordelen:

  • Er is amper tot geen opwarmtijd, de sauna wordt meteen warm
  • Het grootste deel van de warmte werkt in op je lichaam
  • Deze cabine heeft een laag energieverbuik en is dus milieuvriendelijk

Daarnaast bieden full spectrum stralers een alternatief voor de korte golfstralers (IR-A) die niet voor particulieren toegankelijk zijn. Waar IR-A straling als heel erg intens kan worden ervaren, zal dit minder het geval zijn bij full spectrum straling. Hoewel deze nog steeds heviger is dan de IR-B en IR-C, wordt ze toch vaak als aangenamer ervaren. Je mag dan ook dubbel zolang voor een full spectrum straler gaan zitten dan voor een kortegolf straling: 30 minuten in tegenstelling tot 15 minuten. De warmte die van een een full spectrum straler afkomt, is echter nog steeds erg hevig, waardoor veel mensen deze warmte ook slechts 15 minuten volhouden.

Duo stralers

Triple stralers

Buis vs. plaat stralers

Buis stralers hebben altijd een rechte, u, m, of w vorm. Zoals de naam doet vermoeden zijn dit altijd buizen. Hierin zit een soort reflector verwerkt die ervoor zorgt dat ook straling die naar achter wordt gestuurd, weerkaatst richting jouw lichaam.


DELEN

Logo