Infraroodsauna.be

Informatieplatform voor infraroodsauna's. Ontdek alles over infraroodsauna's!

Infraroodsauna > Wat is een infraroodcabine?

Warmte

De temperatuur in een infraroodcabine varieert gewoonlijk tussen de 35 en 65°C. Hoe warm je het wil hebben, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur en het doel van je sessie.
Iemand die last heeft van spier-en gewrichtspijn zal eerder de minimumtemperatuur instellen tijdens het opwarmen en opteren voor een korte sessie van een 15-tal minuten. Een detox of relax moment vereist een hogere aanvangstemperatuur, waarbij je al snel naar de 45°C trekt. Als je na het sporten nog even wil nagenieten in je infrarood sauna, kies je voor een temperatuur tussenin, zo rond de 40 graden.

Tot zover de aanvangstemperaturen. Tijdens je sessie zal de temperatuur geleidelijk aan stijgen. Dit zal ongeveer graden per minuut zijn. Het is wel belangrijk opte merken dat de ingestelde temperatuur hoger moet zijn als de werkelijke temperatuur die wordt ervaren in de sauna. Zo zorg je ervoor dat de stralers optimaal presteren en de meeste stralingswarmte afgeven. Als je dus 50°C wil bekomen in je infraroodcabine, zorg je dat de ingestelde temperatuur enkele graden hoger ligt.

Een veelgemaakte opmerking is ook dat je best de deur van je infraroodcabine laat openstaan tijdens een sessie. Zo voorkom je een te hoge temperatuur en krijg je toch nog de volledige stralingswarmte op je lichaam.


DELEN

Logo